Atena, 27. lipnja 2017.

U Ateni obilježen Dan državnosti RH

Veleposlanstvo RH u Ateni obilježilo je Dan državnosti Republike Hrvatske prijemom u atenskom hotelu „St. George Lycabettus“ na kojem se okupilo oko 140 uzvanika: hrvatski državljani koji žive i rade u Grčkoj, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i ostalih ministarstava, parlamenta, diplomatskog zbora, kao i istaknuti pojedinci iz gospodarskog i kulturnog života Atene.

Veleposlanik Ivan Velimir Starčević tom je prilikom podsjetio na 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja. Istaknuo je rezultate koji su u bilateralnim odnosima postignuti u tom razdoblju i izrazio uvjerenje da će se nastaviti pozitivan razvoj odnosa. Veleposlanik je podsjetio i na aktivnosti i rezultate svog veleposlaničkog mandata u Grčkoj, te se osvrnuo na pozitivna iskustva tijekom vremena koje je proveo u toj zemlji i zahvalio se svima s kojima je uspješno surađivao.

Uoči prijema u Ateni, veleposlanik je na sam Dan državnosti 25. lipnja u luci Souda na grčkom otoku Kreti posjetio posadu vojnog broda „Vukovar“ Hrvatske ratne mornarice i na njemu svečano obilježio Dan državnosti. Brod sudjeluje u vojnoj vježbi „Adrion Cax & Livex 2017“, u kojoj sudjeluju vojni brodovi iz Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Albanije i Crne Gore, a koja se održava jednom godišnje počevši od 2006. godine.