Atena, 31. siječnja 2020.

Predstavljanje prioriteta hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU-a u parlamentu Grčke

Veleposlanik Aleksandar Sunko predstavio prioritete predsjedanja Vijećem EU-a u parlamentu Grčke na zajedničkoj sjednici Odbora za europske poslove i Odbora za obranu i vanjsku politiku.

Prije početka sjednice veleposlanik Sunko u i predsjednik parlamenta Konstantinos Tasoulas su u predvorju parlamenta u nazočnosti medija održali izlaganja u povodu hrvatskog presjedanja te otvaranja izložbe fotografija Marka Vrdoljaka.  

Zajedničkoj sjednici odbora, kojoj su vodio predsjednik odbora za europske poslove Kaklamanis Nikitas je prisustvovalo oko 50 zastupnika. Sjednica je započela video poruka predsjednika Odbora za europske poslove Domagoja Ivana Miloševića, a zatim je veleposlanik Sunko održao prezentaciju prioriteta na grčkom jeziku, što su zastupnici vrlo pozitivno prihvatili. Nakon prezentacije zastupnici su imali veći broj pitanja i komentara te se oko 15-ak zastupnika javilo za riječ. Pitanja na koje je veleposlanik odgovarao odnosila su se na proširenje, demografiju, odnose s Turskom, EU proračun, Brexit, migracije, zajedničku EU obranu, te konferenciju o budućnosti Europe. Sjednica je trajala sat i trideset minuta.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana